boritó

A nyári kalászosok aratása és ideális tárolása

A nyári kalászosok aratása és ideális tárolása: Modern adat alapú megoldások a veszteségek csökkentése és a profit növelése érdekében az OPI Systems-től

Ahogy a nyár forrósága júniusban eléri Magyarországot, a gazdák figyelmét a kalászosok aratása köti le. A búza, árpa, tritikálé, rozs és zab, az ország mezőgazdasági palettájának jelentős szereplői, éppen aratásra készülnek. A szemek telt színe és ropogós textúrája az előző hónapok hosszú munkaóráinak gyümölcse. Péter – Pál körüli napok június végén a gazdák számára évszázadok óta a megfelelő betakarítási időpont kezdetét jelentik.

ermico3

Az aratás sikere attól függ, hogy a gazdák mennyire készülnek fel rá, figyelembe véve a megfelelő időzítést, az eszközök rendelkezésre állását és műszaki állapotát. Az optimális időjárási körülmények is nagy mértékben meghatározzák az aratás sikerét – száraz és napos időjárás a 15-20% nedvességtartalmú szemekkel – elengedhetetlen a minőségi és mennyiségi veszteségek minimalizálásához.

A betakarítás után a következő lépés a gabona megfelelő tárolása, ami hozzájárul a termék minőségének megőrzéséhez és a veszteségek csökkentéséhez. A gabonát silókban, sík tárolókban tárolják, ahol a környezeti feltételek – mint a hőmérséklet és páratartalom – optimális szinten tartása elengedhetetlen a gabona minőségének megőrzéséhez. A legideálisabb hőmérséklet és páratartalom elérése, néha komoly kihívást jelent.

ermico2

A 21. századi technológia és az adat-alapú rendszerek, mint az ERMICO Kft által forgalmazott OPI Systems OPI Blue, a gazdáknak nagy segítséget nyújtanak a tárolási folyamatok kezelésében. Az OPI Blue képes a gabona tárolási körülményeinek – mint a hőmérséklet és páratartalom – folyamatos monitorozására, lehetővé téve a gazdáknak, hogy időben észleljék és elhárítsák az esetleges problémákat.

A veszteség csökkentése és a profit növelése a mezőgazdaságban dolgozók két fő célja. Az OPI Blue segítségével a veszteség akár 40-70%-kal is csökkenthető, ami nem csak a termény minőségének megőrzését jelenti, hanem jelentős megtakarítást és nagyobb profitot is eredményez.

Az OPI Systems évtizedek óta megbízható partner a gabonatárolás terén, és az egész világon jelen van, sok évnyi tudással a háta mögött elkötelezett amellett, hogy a gazdák számára a legmodernebb technológiákat nyújtsa. A nyári aratás utáni időszak a betárolás, hatalmas lehetőségeket rejt a veszteségek minimalizálására, Ön mint gazdálkodó az OPI Systems segítségével képes lesz arra, hogy a gabonát a lehető legjobb körülmények között tárolja.

ermico1

A 21. század gazdálkodásának sikerét az intelligens technológiák, az adatalapú szolgáltatások elterjedése, mint a mezőgazdaság területén pl az OPI Systems OPI Blue, határozzák meg. Az ERMICO Kft. és az OPI Systems közösen hisznek abban, hogy a hatékony és megbízható termékek, az intelligens technológia és a pontos adatok kéz a kézben járnak a sikeres gazdálkodással. Készüljön fel a nyári aratásra, és lépjen kapcsolatba velünk bármilyen kérdéssel vagy segítségkérésével kapcsolatban. Az OPI Systems technológiájának és szakértelmének segítségével garantálhatja, hogy a betakarított gabonája a lehető legjobb kezekben van.